Autor: Beta

Novi Sad
06.06.2021.
07:51 > 07:47
Advokatska komora Vojvodine (AKV) izrazila je zadovoljstvo postignutim sporazumom predstavnika advokata sa Ministarstvom pravde o izmenama Zakona o parničnom postupku.
  • Dragoljub

    06.06.2021 17:11
    Isto je i sa fakultetima i profesorima.
    Nisu studenti tu zbog profesora nego profesori zbog studenata.
  • Vladimir

    06.06.2021 14:12
    Sudije,sudovi, advokati...leglo lopova i kriminala.
  • Djole

    06.06.2021 14:09
    Sila jačeg
    Nisu ni lekari tu zbog njih, nego zbog pacijenata! A izgleda da su pacijenti tu zbog lekara!!! Sve u ovoj drzavi je nakaradno i jos usput se to istice kao da je sve to normalno!!!???!
  • MM

    06.06.2021 12:58
    Modus operandi
    Nažalost, neupućeni čitalac bi mogao da zaključi da AKV podržava stav da je nacrt ZPPa loš.
    Da je zaista tako, onda bi se tražilo povlačenje celog nacrta iz procedure. Ovako, bolje da su i oni dopisali svoj potpis uz one humoreske iz UST-a. Samo da paze da se ne izblamiraju sa potpisima kao Viktor pre par dana.
    Hvala im na velikoj brizi za članstvo i građane.
  • Pedja

    06.06.2021 11:57
    SNS udruženje
    Udruženje sudija i tužilaca je u stvari partijska organizacija SNS u pravosuđu. Ne treba trošiti vreme na rasprave s njima.
  • Limanac

    06.06.2021 11:43
    Ta nemojte kasti
    Ipak mi se čini da advokati pre svega misle kako zarade što više novca, a interesi građana su mnogooooo manje bitni. Kad su sudije u pitanju to ipak nije tako, već oni rade za platu i u interesu građana, a na osnovu zakona koji je donela Narodna skupština Srbije. Puno pozdrava za poštene advokate.
  • deda

    06.06.2021 10:01
    @Pekar
    Tvrdite da je advokat ucestvovao u prevari i svesno koristio falsifikovani dokument i obracate se komori. Nisu oni policija, u takvim slucajevima se obracate policiji koja nakon provere navoda podnosi prijavu tuzilastvu, a tuzilastvo sudu i nakon osudjujuce presude komora izbacuje advokata iz iste. Nije Vam komora kriva sto ne znate proceduru.
  • hm

    06.06.2021 09:32
    Predlog zakona stvara ozbiljnu sumnju da je u pitanju bila korupcija i trgovina uticajem na najvisem nivou. Bankari su pokusali da kupe zakon jer jos uvek ne mogu da se pomire sa cinjenicom da su ih sudovi uhvatili u prevari klijenata prilikom zakljucivanja ugovora o kreditu
  • @Magistar prava

    06.06.2021 09:16
    Može
    Poštovani, naravno da može u situacijama kada adv. proceni da je naplata troškova izvesna, kao i naplata klijentovog potraživanja s tim da postoji opcija ugovaranja višestruke tarife zbog “čekanja” koje bude i više godina. Ono što je, medjutim, opasnije je što AKV samo parcijalno predstavlja problem koje novi ZPP donosi. Da li je reč o nameri ili nedostatku kapaciteta da se shvati suština problema, drugo je pitanje.
  • Peter Đurika

    06.06.2021 09:06
    Glas za prave advokate
    Advokati i Advokatska komora Vojvodine su poslednji stub odbrane gradjanskog i civilnog društva. Imajte to na umu.
    Ko će podignuti glas kada presuda suda bude nepravedna? Ko će jedini stati pored vas kad tužilaštvo i policija neosnovano lišavaju slobode? Kad vam oduzmu vekovima sticano? Kad vam eksproprišu njive za tepsiju ribe?
    Prisetite se i sami. Svako je bar jednom iskusio takvu situaciju.
    Zato glas za prave advokate , a zna svako od nas ko je kakav čovek komšija pa i advokat.
  • Advokat

    06.06.2021 08:52
    Sud ne postoji suda radi, ali zato advokatska komora postoji ne zbog advokata, već isključivo radi interesa "kadra" koji se sam bira, zapošljava, naplaćuje članarine, upisnine, a novce troši bez ikakve kontrole i isključivo za svoje potrebe. Advokatima ne služi ni za šta i treba ih ukinuti.
  • Pekar

    06.06.2021 08:41
    Uuuuu, sad brinu o narodu, a kada prime osuđivanje advokate u komoru i ne reaguju na pritužbe/optužbe da advokati podnose falsifikovane dokaze i učestvuju u prevari, onda nema komore nigde.
  • Magistar prava

    06.06.2021 08:07
    Nisu advokati tu advokatske komore radi nego gradjana radi.
    Da li mozemo i advokatske usluge da ne platimo pa vi naplatite prinudno
    i zasto ne mozemo ?
    :-)
    Da cujem postena inteligencijo ?
    Sto kaze profesor Upravnog sa NS pravnog najgori studenti iz generacine postanu advokati.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna